sjaal kopen

Pashmina sjaal

Veel mensen denken dat Pashmina een merknaam is, dit is niet het geval. Pashmina is het materiaal waarvan een sjaal gemaakt kan zijn, net zoals je een katoenen of zijden sjaal kan kopen. In de jaren negentig van de twintigste eeuw waren Pashmina sjaals enorm populair. Die grote vraag naar Pashmina sjaals is er niet meer maar ze blijven nog steeds een belangrijk onderdeel van de garderobe.

De oorsprong van de Pashmina sjaal

Pashmina is een materiaal dat bestaat uit fijne kasjmier wol en textiel. De wol is afkomstig van de pashmina geit. Deze geit leeft vaak op grote hoogten in Nepal, Pakistan en in het noorden van India. Omdat de berggeiten moeten kunnen overleven in extreme weersomstandigheden zou de vacht zich door de eeuwen heen zo aangepast en ontwikkeld hebben dat de wol een hoogstaande kwaliteit heeft. Pashmina sjaals zijn met de hand gesponnen en geweven, dit geeft ze een bijzondere en unieke uitstraling. Daarnaast bestaat er nog een verschil tussen pashmina en kasjmier. Kasjmier wol kan van dezelfde geit komen maar het gaat om de plaats waar de wol vandaan komt. Pashmina wol is afkomstig van de buik van de berggeit. Pashmina wol is dus eigenlijk het mooiste en beste deel van kasjmier wol.

Merken

Omdat de naam pashmina niet beschermd is wordt de naam ook wel eens gebruikt voor sjaals gemaakt van niet natuurlijke fabricaten zoals polyester of viscose. Deze laatstgenoemden zijn over het algemeen goedkoper en veel minder mooi. Hoewel de naam pashmina te pas en te onpas wordt gebruikt zou het op het gebied van warmte-isolerend vermogen, gevoel en uitstraling werkelijk niet te overtreffen zijn een sjaal van echt pashmina wol te dragen. Siebel is een merk dat de klant de mogelijkheid geeft een sjaal te kiezen, een sjaal van 100% Pashmina wol óf een sjaal van 30% zijde en 70% Pashmina. Siebel heeft twee verschillende afmetingen en de vanaf prijs is 39,00 euro.

Mahogany Cashmere heeft 30% zijde en 70% kasjmier sjaals en de prijzen beginnen vanaf 59,00 euro. Je hebt dan een sjaal met de afmetingen 170cm x 25 cm en de keuze uit 43 kleuren.

Wil je een meer exclusievere sjaal van Mohogany dan kan je een sjaal aanschaffen van 100% kasjmier met de afmetingen 200cm x 90 cm. Deze sjaal kan je in 37 verschillende kleuren bestellen. Het kost je dan wel maar liefst 322,00 euro.

Hoe draag je een Pashmina sjaal?

Een pashmina sjaal is een waar kledingstuk dat de aandacht verdient. Afhankelijk van de grootte kan je de sjaal op diverse wijzen dragen. Gewoon als sjaal rondom je hals of als verwarmend element rondom je schouders. Wil je je hoofd ook nog verwarmen als je buiten loopt, dan is daar alle mogelijkheid toe. Er zijn zelfs sjaals die zo groot zijn dat ze als een soort deken om je heen kan slaan, heerlijk voor de frisse avonden als je nog even buiten wil zitten.